Tips voor gft en etensresten afval

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Ben jij graag milieubewust bezig? In dat geval zijn er een aantal tips voor je, waarmee je ervoor kunt zorgen dat je op een milieubewuste manier omgaat met voedsel. Het is namelijk belangrijk om ten eerste voedselverspilling tegen te gaan. Koop niet meer voedingswaarde dan noodzakelijk is, zodat het niet bedorven raakt. Bij het verwerken van afval is het van belang om afval te scheiden en hiermee de uitstoot van CO2 tegen te gaan. Je kunt onder andere kiezen voor het apart zetten van swill, een categorie afval die veel voorkomt in de horeca. Bij het verzamelen van afval dien je gebruik te maken van containers.  

Containers voor gft en etensresten

Er zijn een aantal containers beschikbaar voor verhuur, waarbij geldt dat je als particulier hierin zelf een keuze kunt maken. Je kunt onder andere kiezen voor een container van een groot formaat, waarbij je zeker weet dat het afval kan worden opgeslagen. Hierbij geldt onder andere de optie voor een 660 liter container. Daarnaast kun je kiezen voor een container met een klein formaat, hetgeen vele praktische voordelen biedt. Een container van klein formaat staat namelijk minder in de weg ten opzichte van een grote container.  

Verspilling tegengaan

Een essentieel onderdeel van milieubewustzijn is het tegengaan van voedselverspilling. Dit kun je doen door onder andere een overzicht te houden van de voeding die je nodig hebt en de voeding die je aanschaft. Maak bijvoorbeeld een lijstje aan, waarmee je impulsieve aankopen kunt voorkomen. In het maken van een lijstje geldt dat je rekening kunt houden met de producten die volgens onderzoek milieubewustzijn. 

Kliekjes

Voor het tegengaan van voedselverspilling is het van belang om kliekjes te bewaren. Denk hierbij aan het meerdere keren van dezelfde maaltijd. Als je voor een groep kookt is de kans aanwezig dat je een verkeerde inschatting maakt van het voedsel dat nodig is. In dat geval geldt dat het mogelijk is om de dagen erna de voedingsresten op te eten. Dit gaat verspilling tegen en je hoeft minder vaak te koken. Zorg verder voor een goede koelkast, waardoor het eten niet bedorven raakt en je kwaliteit vasthoudt.

smaakatelierzoetenzout.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken