Tips om horeca-afval correct te sorteren

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Als horeca-ondernemer ben je voortdurend bezig met het bieden van goede service aan je gasten. Het is echter net zo belangrijk om je ook te richten op andere aspecten van het vak. Zo moet je bijvoorbeeld je horeca-afval goed sorteren voor je het aanlevert. Hoe pak je dit op een goede manier aan? De volgende tips zullen je in ieder geval helpen om alles beter te sorteren en te verwerken.

Wanneer moet je horeca-afval sorteren?

Op 1 januari 2021 is het voor ondernemingen verplicht geworden om keukenafval en etensresten te sorteren. Keukenafval, groenteschillen, broodresten, eierschalen, het zijn stuk voor stuk afvalresten die je in restaurants, hotels, feestzalen en bij cateringbedrijven kan tegenkomen. Het is bovendien zo dat je niet alleen keukenafval moet sorteren. Er zijn 22 soorten waar ondernemers voor moeten zorgen. Vanaf 1 januari 2024 worden de regels verder uitgebreid. Een goede rolcontainer huren via Bedrijfsafval.nl is dan waardevol. Zorg dus dat je dit eerst op orde hebt gebracht.

Waarom moet je horeca-afval sorteren?

Er zijn twee redenen waarom je moet sorteren. In de eerste plaats zorg je zo voor minder restafval. Voorheen kwam alles op een grote hoop. Terwijl veel afval gewoon opnieuw bruikbaar is. Als het bij het restafval gaat, dan wordt het verbrand. Maximaal sorteren met behulp van Bedrijfsafval.nl zorgt dat er veel minder co2 wordt uitgestoten. De andere reden is omdat door vergisting van keukenafval biogas te creëren is. Dit is een duurzame bron van energie voor verwarming en elektriciteit. Naast biogas zijn ook compost en niet-vergiste mestfractie met de resten te maken. Dit is goed voor de bodem. 

Zo kan je afval sorteren

Wanneer je wilt sorteren, dan is het eerst belangrijk om goed te verdiepen in wat wel en niet bij het keukenafval mag worden gegooid. Zo zijn theezakjes en koffiepads bijvoorbeeld niet toegestaan. Het is niet alleen voor jezelf belangrijk, maar ook voor je medewerkers. Betrek hen erbij. Dit kan een groot verschil maken in het succes. Daarnaast helpt het ook wanneer je jouw keuken goed inricht. Door de afvalbakken slim te plaatsen kan je het sorteren en scheiden gemakkelijker maken voor het team. Tot slot is het ook slim om met een erkende ophaler te werken. Je bent er dan zeker van dat alles wat jij hebt gesorteerd ook op een nette manier wordt opgehaald en verwerkt. Dit is natuurlijk minstens zo belangrijk. Ook voor jezelf werkt dit een stuk gemakkelijker.

smaakatelierzoetenzout.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken