Waarom zou je kiezen voor raw noten?

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Als je graag noten eet als tussendoortje, dan zul je wel gezien hebben dat er naast gebrande en geroosterde noten ook rauwe noten te koop zijn. Noten worden gebrand of geroosterd, omdat dit de smaak van de noot versterkt en voor wat extra knapperigheid zorgt. Dus waarom zou je raw noten online kopen? In dit artikel leer je wat de voordelen zijn van rauwe noten.

Een puur nootje

Veel mensen kiezen voor raw noten, omdat dit de meest pure noot is die je kunt eten. Dit betekent dat rauwe noten nog alle voedingswaarden bevatten die bekend zijn van het voedingscentrum. Wanneer een noot gebrand of geroosterd wordt, wordt er gebruikgemaakt van olie, waardoor de voedingswaarden van de noot veranderen.

Ook de smaak van de noot verandert. Niet alleen omdat de noot de smaak versterkt, maar ook omdat de olie iets van smaak afgeeft aan de noot. Wanneer je dus een noot wilt proeven zoals deze groeit, dan kun je het best kiezen voor raw noten.

Zelf de smaak aanpassen

Wanneer je online raw noten koopt, zorg je ervoor dat je de noten geheel naar smaak kunt aanpassen. Dit betekent dat je er zelf voor kunt kiezen of je BBQ-smaak noten wilt of liever gaat voor zoute noten met wat geroosterde paprikapoeder erbij. Je kunt je noten ook een lekkere coating van kerrie geven. Je kunt het zo gek niet bedenken, want noten combineren goed met ongelooflijk veel verschillende smaken.

Als je in de winkel je noten koopt, ben je helaas afhankelijk van de smaken die voor jou bedacht zijn. Dit zorgt er niet alleen voor dat je soms noten koopt die je niet eens heel lekker vindt of je gasten hebt die de noten laten staan, maar ook dat je niet zeker weet of er nog andere toevoegingen bij zitten. Zo heb je zelf geen invloed hoeveel zout er aan je noten wordt toegevoegd en of er onnodig suiker bij zit.

Zelf bepalen wat je met je noten doet

Een ander voordeel van rauwe noten kopen, is dat je helemaal zelf kunt bepalen hoe je jouw noten verwerkt. Dit betekent dat je met één zak rauwe noten, direct geroosterde en gebrande noten in huis haalt. Je kunt noten namelijk gemakkelijk zelf roosteren of branden. Hierdoor kun je jouw noten gebruiken voor je baksels, wokgerechten of als garnering op je pasta of salade. Rauwe noten geven de vrijheid om helemaal zelf aan de slag te gaan met noten in je recepten.

Zelf noten branden of roosteren doe je zo:

  1. Stop je noten in een kom
  2. Besprenkel de noten met je favoriete olie
  3. Voeg kruiden en specerijen naar smaak toe
  4. Vervolgens bepaal je of je jouw noten wilt branden of roosteren
    1. Roosteren: Leg de noten op een bakplaat in de oven en rooster ze zo’n 10 minuutjes op ongeveer 160℃. Controleer je noten tijdens het roosteren regelmatig
    2. Branden: Verhit een koekenpan op je kookplaat of gasfornuis. Gebruik geen boter of olie. Leg de noten in de pan. Houd de noten goed in beweging. Wanneer de noten een donkerdere kleur hebben, kun je ze laten afkoelen op keukenpapier.
  5. Wanneer de noten zijn afgekoeld, geniet je van heerlijke noten.

Raw noten: een voordelige keus

Raw noten zijn een voordelige keus. Niet alleen doordat ze in de supermarkt vaak euro’s goedkoper zijn op de kilo prijs, maar ook omdat je ze zelf volledig naar smaak kunt aanpassen en ook zelf een deel kunt roosteren of branden. Je haalt dus met dezelfde hoeveelheid rauwe noten, evengoed lekkere potentiële geroosterde of gebrande noten in huis.

Gun jezelf dus een lekker en gezond tussendoortje, door te investeren in rauwe noten. Als je eenmaal hebt gemerkt hoe gemakkelijk het is om rauwe noten in een handomdraai naar smaak aan te passen, zul je niet meer begrijpen hoe je ooit geld hebt kunnen betalen voor dure bakjes gekruide en geroosterde noten.

smaakatelierzoetenzout.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken