Kokos-gepocheerde kip met paksoi en champignons geserveerd met een komkommersesamsalade is ZO eenvoudig, snel en smaakvol.
In kokosnoot gepocheerde kip met paksoi en champignons
Deze kookmethode in één pan zorgt voor een diep hartige, met groenten verpakte bouillon, terwijl de kipfilets ook super mals en sappig blijven. Champignons, gember en kokosmelk gaan een lange weg in het opbouwen van smaak zonder al te veel tijd te kosten. Hoewel de rijst of quinoa optioneel is, vond ik het heerlijk om hem toe te voegen om de heerlijke bouillon op te nemen. De komkommersesamsalade is de perfecte frisse kant die het hele gerecht complimenteert. Voor meer kokosmelkrecepten, probeer mijn Kip Curry met Kokosmelk en Zalm Kokos Curry met Spinazie en Kikkererwten.
Ik ben meestal geen fan van kipfilets omdat ze droog en saai kunnen zijn, maar ze schitteren echt in dit kokoskippenrecept. De kip kookt op laag vuur in een mengsel van kokosmelk en kippenbouillon, waardoor ze sappig en lekker zullen zijn. Zorg ervoor dat u ze niet te gaar maakt. U kunt controleren of de kip gaar is door een kip doormidden te snijden nadat deze ongeveer tien minuten gekookt is.
Wat is het verschil tussen paksoi en baby paksoi?
Bok choy en baby paksoi zijn in principe hetzelfde, maar baby paksoi is kleiner en malser. Als je in dit recept gewone paksoi gebruikt, moet je de witte stengels van de bladgroenten scheiden, omdat het langer duurt om de stengels gaar te krijgen. Je voegt aan het begin de witte delen toe met de champignons en dan de greens helemaal aan het einde. Als je baby paksoi gebruikt, kun je de stengels en groenten samen koken vlak voordat de kip gaar is.
Hoe kokoskip te maken
Deze in kokosnoot gestoofde kip ziet er misschien chique uit, maar het is niet moeilijk om te maken.
- Kruid de kipfilets met zout, schroei aan beide kanten dicht en haal ze uit de pan.
- Kook de champignons en paksoi-stengels een paar minuten en kook dan de gember, knoflook en peper gedurende 30 seconden.
- Giet de kokosmelk, kippenbouillon en zout erbij, breng aan de kook en nestel je dan in de kip. Zet het vuur laag en laat tien minuten koken.
- Als de kip gaar is, roer dan de paksoi-greens erdoor tot ze verwelken.
Meer kippenborstrecepten waar je dol op zult zijn:
In kokosnoot gepocheerde kip met paksoi en champignons
Kokos-gepocheerde kip met paksoi en champignons geserveerd met een komkommersesamsalade is ZO eenvoudig, snel en smaakvol.
- 4 kleine biologische zonder botten borsten zonder vel (elk 6 oz)
- 1 theelepel Kosjer zout
- 2 hoofden baby paksoi of ½ hoofd paksoi 3 kopjes totaal
- 1 eetlepel olijfolie
- 4- oz pakket shiitake-paddenstoelen stamde
- 1- in stuk verse gember fijngehakt of geraspt
- 2 kruidnagel knoflook fijngehakt
- 1 kleine verse hete peper zoals bird’s eye of ½ tl rode pepervlokken (optioneel)
- 2/3 kop volle kokosmelk
- 2/3 kop kippen bouillon
- Gekookte rijst of quinoa om te serveren optioneel
- 1 limoen in partjes gesneden
Komkommersesamsalade:
- 1 grote komkommer bij voorkeur Engels (ongeveer 10 oz)
- ½ theelepel koosjer zout
- 1 ½ theelepels limoensap of rijstazijn
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel zwarte sesamzaadjes
- ¼ theelepel rode pepervlokken
-
Dep de kip helemaal droog en breng op smaak met 1/2 theelepel koosjer zout.
-
Als je paksoi gebruikt, hak deze dan grof en houd de bladgroenten gescheiden van de witte stengels. Als je baby-paksoi gebruikt, die malser is, hak hem dan gewoon fijn en leg hem opzij.
-
Zet een koekenpan met diepe deksel of een braadpan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe.
-
Als het heet is, schroei de kipfilets (in porties indien nodig om te voorkomen dat de pan in de pan komt) 1 tot 2 minuten per kant dicht, totdat ze bruin beginnen te worden. Reserveer op een bord.
-
Voeg de champignons toe aan de pan samen met de witte paksoi-stengels (indien gebruikt; baby paksoi kan later worden toegevoegd). Breng op smaak met 1/4 theelepel zout en roerbak 2 tot 3 minuten, tot de groenten langs de randen bruin beginnen te worden.
-
Voeg de gember, knoflook en peper toe (indien gebruikt) en kook tot ze geurig zijn, ongeveer 30 seconden.
-
Voeg de kokosmelk en kippenbouillon en zout toe, naar smaak ongeveer 1/2 tot 3/4 theelepel.
-
Breng aan de kook, leg de kipfilets in de pan, zet het vuur laag en dek af. Controleer na 10 minuten op gaarheid door in één kipfilet te snijden; als het in het midden nog roze is, dek het dan af en blijf nog een paar minuten koken.
-
Een minuut of twee voordat het gaar is, roer de paksoi-greens erdoor en kook tot ze verwelken.
-
Snijd voor het serveren elke kipfilet in dunne plakjes tegen de korrel. Schep de groenten en bouillon in kommen (met rijst of quinoa, indien gebruikt) en verdeel de kip erover.
-
Werk af met een scheutje limoen.
Voor de komkommers:
-
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd vervolgens 1/4 inch dik.
-
Doe de komkommer in een kom of vergiet en meng met het zout. Zet 5 tot 10 minuten opzij.
-
Giet overtollig vocht uit de komkommers, meng met de overige ingrediënten en serveer.
Rijst optioneel om te serveren, voeg extra toe voor punten / ni bij gebruik.
Portie: 1borst met 1/4 van de groenten Calorieën: 321kcal Koolhydraten: 12g Eiwit: 42g Dik: 12g Verzadigd vet: 2g Cholesterol: 124,5mg Natrium: 630mg Vezel: 2.5g Suiker: 4g
Blue Smart Points: 3
Groene slimme punten: 6
Paarse slimme punten: 3
Sleutelwoorden: Kipfilet Recepten, Kokos Gepocheerde Kipfilet, Gepocheerde Kipfilet