
Rode rijstvlokken payasam | Tamil Nieuwjaarsrecepten
Payasam met rode rijstvlokken is een hartig, smaakvol dessert dat je kunt maken tijdens festivals of zelfs voor je plotselinge zoete trek. Volledige video, stap voor stap foto’s.
Vele jaren geleden, ik bedoel meer dan 10 jaar, hoorde ik mijn gefrituurde zeggen dat ze een aantal porties rode rijstvlokken payasam had tijdens een lunchbijeenkomst. Ze vroeg me om het ook te proberen, maar ik nam het niet serieus, omdat ik heel vaak aval payasam maak. Pas de laatste jaren ben ik begonnen met het kopen van rode rijstvlokken en meestal make-upma of poha in Noord-Indiase stijl. Ik bereid me voor wanneer ik zin heb om iets vullends te eten. Maar dit is de eerste keer dat ik payasam maak en er helemaal verliefd op ben. Zoveel smaak en textuur erin.
Spring naar:
📋 Ingrediënten
- Rode rijstvlokken (ik gebruikte dikke vaierty)
- Suiker
- Melk
- Cashewnoten
- Gecondenseerde melk (optioneel)
📋 Samenvatting
Zeef eerst eventuele onzuiverheden / stof in rode rijstvlokken. Rooster het goed in ghee en kook het onder druk met melk en water voor een fluitje. Als je klaar bent, voeg je suiker en gecondenseerde melk toe. Pas de consistentie naar behoefte aan met melk of water. Laat een paar minuten sudderen en garneer tenslotte met wat ghee gebakken knapperige cashewnoten.
📖 Variaties
U kunt de gecondenseerde melk overslaan en de suiker zelf volledig toevoegen. Nog een eetlepel, dus in totaal 3 eetlepels suiker is genoeg.
Rietsuiker kan worden toegevoegd in plaats van suiker. Gebruik ¼ kopje rietsuiker voor dit recept.
🎥 Video
Hier leest u hoe u Payasam-video met rode rijstvlokken maakt

🧾Tamil-nieuwjaarsrecepten

Afdrukken
Pin
Rode rijstvlokken payasam | Tamil Nieuwjaarsrecepten
Payasam met rode rijstvlokken is een hartig, smaakvol dessert dat je kunt maken tijdens festivals of zelfs voor je plotselinge zoete trek. Volledige video, stap voor stap foto’s.
Uitrustingen (Amazon Affiliate-links)
Cup afmetingen
Ingrediënten
- ¼ kop Rode rijstvlokken Ik heb een dikke variëteit gebruikt
- 2 eetlepel Suiker
- 1 kop Melk
- 5 Cashewnoten
- 2 eetlepel Gecondenseerde melk optioneel
- 2 theelepel Ghee
Instructies
-
Zeef rode rijstvlokken in een metalen zeef. Kies eventuele onzuiverheden met de hand.
-
Voeg in een kleine snelkookpan een theelepel ghee toe en rooster de rode rijstvlokken. Rooster 2 minuten op laag vuur.
-
Voeg ½ kopje water en 1 kopje melk toe. Snelkookpan voor 1 fluitje op middelhoog vuur.
-
Als je klaar bent, voeg je suiker en gecondenseerde melk toe. Als je wilt, kun je in dit stadium 1 kardemompoeder toevoegen.
-
Laat het een paar minuten sudderen. Schakel het vuur uit en meng gouden geroosterde cashewnoten in de payasam.
Video
Opmerkingen
- Ik heb een dikke variëteit gebruikt, je kunt ook een dunne variëteit gebruiken. Het wordt sneller gaar. U kunt dus zelfs de druk snel laten ontsnappen of over de kookplaat heen doen.
📸 Stap voor stap foto’s
- Zeef rode rijstvlokken in een metalen zeef. Kies eventuele onzuiverheden met de hand. Voeg in een kleine snelkookpan een theelepel ghee toe en voeg de rode rijstvlokken toe.
- Rooster 2 minuten op laag vuur. Voeg ½ kopje water en 1 kopje melk toe.
- Snelkookpan voor 1 fluitje op middelhoog vuur. Laat de druk op natuurlijke wijze ontsnappen. Het zal zacht van structuur zijn.
- Als je klaar bent, voeg je suiker en gecondenseerde melk toe. Als je wilt, kun je in dit stadium 1 kardemompoeder toevoegen.
- Voeg ½ kopje meer melk toe en laat een paar minuten sudderen. Schakel het vuur uit en meng gouden geroosterde cashewnoten in de payasam.
Opmerkingen
- Ik heb een dikke variëteit gebruikt, je kunt ook een dunne variëteit gebruiken. Het wordt sneller gaar. U kunt dus zelfs de druk snel laten ontsnappen of over de kookplaat heen doen.
Ik hou ervan om rode rijstvlokken payasam warm te hebben, de beste.

Credit : Source link