Deze California Navel-sinaasappelsalade met avocado’s en een citrusvinaigrette is een eenvoudige maar heerlijke salade boordevol sinaasappelsmaak.

Navel-sinaasappelsalade met avocado
Deze salade gemaakt met navel-sinaasappels uit Californië, avocado’s en rode uien wordt geserveerd op gemengde babygroenten en gegarneerd met een citrusvinaigrette. Zeesinaasappels zijn momenteel in het seizoen, dus ik heb ze de hele maand aan mijn salades en sappen toegevoegd. Hun heldere, zoete smaak versterkt de smaak van elk zoet of hartig gerecht. Voor nog meer sinaasappelsalade-recepten, probeer deze sinaasappel- en rucola-salade met rode ui en gorgonzola en gegrilde garnalen, avocado-venkel en sinaasappelsalade.
Ik werkte samen met California Citrus Growers om dit recept voor sinaasappelsalade te maken. Navelsinaasappelen zijn verfrissend scherp en zoet en absoluut perfect in deze salade. Het is het perfecte bijgerecht voor elke maaltijd, voeg gewoon je favoriete proteïne erbij. Ik denk dat sint-jakobsschelpen of gegrilde garnalen hier geweldig bij zouden zijn.
Naast hun geweldige smaak, bevatten sinaasappels een grote voedingswaarde. We weten allemaal dat sinaasappels rijk zijn aan vitamine C – ze zijn de go-to-fruits als je je immuunsysteem wilt ondersteunen. Maar ze zijn ook een goede bron van vezels en foliumzuur. Wist je dat ongeveer driekwart van de Amerikaanse bevolking een eetpatroon heeft dat lager is dan de aanbevolen inname van fruit? Sinaasappels zijn een uitstekende manier om uw dagelijkse fruitdoelen te behalen.
Waarom noemen ze het een navel-sinaasappel?
Navelsinaasappelen zijn genoemd naar de navelachtige formatie aan hun bloesemuiteinde. De unieke groeiomstandigheden van Californië zorgen voor het zoetste, sappigste fruit. Ze zijn een heerlijk en gezond tussendoortje voor onderweg.
Tips voor het kopen en koken met navel sinaasappels
- In Californië gekweekte Navelsinaasappelen zijn verkrijgbaar van november tot juni.
- Kies bij het winkelen voor navel-sinaasappels fruit dat fris ruikt en zwaar aanvoelt vanwege de grootte – dat geeft aan dat het sappig is.
- Om je citrus langer vers te houden – tot wel drie weken – bewaar je ze in de koelkast.
- Was je sinaasappels voordat je ze snijdt.
- Breng de sinaasappels op kamertemperatuur voordat u de vinaigrette maakt, zodat u het meeste sap krijgt.
- Overgebleven of gesneden sinaasappels moeten binnen twee uur worden gekoeld.
Hoe citrusvinaigrette te maken
Deze eenvoudige sinaasappelsalade dressing gebruikt zowel sinaasappelsap als schil voor maximale smaak. Zorg ervoor dat u vers sap gebruikt, niet uit flessen, voor het beste resultaat. Klop de ingrediënten hieronder om de vinaigrette te maken. Het blijft maximaal een week in de koelkast.
- Vers geperst sinaasappelsap
- sinaasappelschil
- rode wijnazijn
- Olijfolie
- Dijon mosterd
- Lieve schat
- Zout en peper
Sinaasappelsalade Variaties:
- Serveer met rucola of spinazie in plaats van groene groenten.
- Voeg komkommers of geroosterde bieten toe voor extra groenten.
- Verwissel rode ui voor sjalotten.
- Voeg garnalen, krab of kip toe voor proteïne.
- Top met walnoten of pecannoten voor crunch.
- Bestrooi met blauwe kaas of geitenkaas.
Meer oranje recepten waar je dol op zult zijn:
Navel-sinaasappelsalade met avocado
Deze navel-sinaasappelsalade met avocado’s en een citrusvinaigrette is een eenvoudige maar heerlijke salade boordevol sinaasappelsmaak.
- 3 bekers gemengde babygroenten
- 4 navel sinaasappels geschild
- 6 oz haas avocado’s van 1 grote of 2 kleine, in plakjes
- 1/4 kop gesneden rode ui
- Kosjer zout en peper
Voor de citrusvinaigrette
- 3 eetlepels vers geperst sinaasappelsap plus 1 theelepel schil
- 2 1/2 eetlepels rode wijnazijn
- 1/4 kop olijfolie
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 1 theelepel Lieve schat weglaten voor whole30
- Kosjer zout en versgebarsten zwarte peper naar smaak
-
Schik de sla op een grote schaal of kom, of verdeel over 4 grote borden.
-
Snijd de sinaasappels in ronde plakjes van 1/4 inch dik en knip voorzichtig de zaadjes eruit.
-
Schik de sinaasappels, avocado’s en rode ui in en rond de sla en breng op smaak met peper en zout.
-
Klop de ingrediënten voor de vinaigrette bij elkaar, proef en pas eventueel zout en peper aan.
-
Serveer de vinaigrette apart of besprenkeld met de salade.
Portie: 1/ 4e salade Calorieën: 278,5kcal Koolhydraten: 24g Eiwit: 3g Dik: 20g Verzadigd vet: 3g Natrium: 48,5mg Vezel: 7g Suiker: 15g
Blue Smart Points: 7
Groene slimme punten: 7
Paarse slimme punten: 7
Sleutelwoorden: sinaasappelsalade, sinaasappelsalade met avocado
Openbaarmaking: dit bericht wordt gesponsord door California Oranges. Bedankt voor het steunen van de merken die Skinnytaste mogelijk maken. Alle gedachten zijn van mijzelf. Foto door: Erin Alvarez