Recept voor rozenijs, zelfgemaakt ijs
Rozenijs is een perfecte traktatie voor zowel zomers als liefhebbers van rozenaroma’s. Snelle video stap voor stap foto’s plaatsen.
Ik zag ooit dat Bandung-ijs in het menu van Swensens stond. Ik heb niet geproefd vanwege de gebeurtenissen van vorig jaar. Ik dacht erover om een pint te bestellen, maar vroeg me toen af waarom ik het niet zelf zou proberen, want ik had thuis rozensiroop. Dus vorige week pakte ik een pak slagroom.
Eindelijk dit gemaakt aangezien Aj ook thuis is, het is een goede traktatie voor hem. Hij wachtte tot ik klaar was met klikken. De rozensiroop die ik heb gebruikt is licht waterig. Dus na het opkloppen van de room was vouwen alleen niet genoeg. Ik moest een paar keer karnen om een homogene romige textuur te krijgen.
Als je wilt, kun je ook proberen om een scheutje vanille toe te voegen voor een meer zoete smaak. Ik heb al gezegd hoe geweldig die combinatie is in mijn rozen-vanille milkshake. Ik ben dol op al mijn drankje met rozenaroma, snoep enz. Dus dit is er nog een in de lijst. Probeer het dit zomerseizoen. Je kunt ook de ingeblikte Nestlé-room gebruiken in plaats van de slagroom. Melk kan worden gebruikt in plaats van verdampte melk.
Is video meer jouw ding?
Hier is een korte video over hoe je rozenijs maakt
Hoe meer vet het ijs bevat, hoe zachter de textuur zal zijn. Anders als het watergehalte hoger is, zullen de kristallen de textuur beïnvloeden. Mogelijk moet u het karnen.
Blader door mijn andere 80+ speciale zomerrecepten.
Afdrukken
Pin
Rozenijs
Rozenijs is een perfecte traktatie voor zowel zomers als liefhebbers van rozenaroma’s. Snelle video stap voor stap foto’s plaatsen.
Uitrustingen (Amazon Affiliate-links)
Cup afmetingen
Ingrediënten
- 200 ml Slagroom
- ¼ kop Verdampte melk
- ½ kop Rozensiroop
Instructies
-
Klop eerst de room tot zachte pieken verschijnen.
-
Voeg er verdampte melk en rozensiroop aan toe. Meng goed. Je kunt de klopper gebruiken, maar de mijne was vol, dus ik heb het gewoon gemengd met een spatel.
-
Een nacht in de vriezer bewaren. Breng opnieuw over naar een blender en maal om alles goed te mengen.
-
Herhaal het proces nog een keer voor een perfecte textuur.
-
Laat het een nacht invriezen en schep om te serveren.
Video
Opmerkingen
- Als je geen rozensiroop hebt en alleen roze gekleurd concentraat met rozensmaak, kun je een theelepel daarvan en ½ kopje gezoete gecondenseerde melk toevoegen in plaats van de verdampte melk en rozensiroop.
- Je kunt een pollepel (sambar, kuzhambu-soort) gebruiken om het ijs te scheppen als je geen ijsschepper hebt.
Rozenijs-methode
- Klop eerst de room tot zachte pieken verschijnen.
- Voeg er verdampte melk en rozensiroop aan toe. Meng goed. Je kunt de klopper gebruiken, maar de mijne was vol, dus ik heb het gewoon gemengd met een spatel.
- Een nacht in de vriezer bewaren.
- Breng opnieuw over naar een blender en maal om alles goed te mengen.
- Herhaling nog een keer verwerken voor een perfecte textuur. Laat het een nacht invriezen en schep om te serveren.
Geniet door het geschepte ijs te serveren in een gekoelde ijskom of wafelkegel.
Credit : Source link