Ahi Tuna Poke Rice Stacks met lagen stukjes tonijn van sushi-kwaliteit, avocado, komkommers, pittige mayonaise en rijst gelaagd in leuke, gemakkelijke stapels.

Ahi Tonijn Poke Rijst Stapel
Ahi Tonijn Poke Stacks

Ik maak al jaren mijn gemakkelijke Spicy California Shrimp Stacks, maar toen ik wat tonijn te pakken kreeg, dacht ik dat ik een tonijn-poke-versie zou delen op basis van mijn Spicy Tuna Poke Bowls. Deze tonijnstapels zijn ZO heerlijk en perfect voor als je zin hebt in sushi. Ze zijn zo’n leuk en gemakkelijk gerecht dat je vrienden zal verbazen! Serveer de stapels met wat Spicy Garlic Edamame en maak er een maaltijd van.

tonijn sushi stapel

Ik hou van porren en bestel het als ik weet dat ik verse vis kan krijgen, maar ik hou er ook van om het zelf te maken als ik verse tonijn van sushi-kwaliteit in handen krijg. Deze ahi-tonijnstapels komen samen in minder dan 20 minuten met bevroren bruine rijst van Trader Joe’s (ik ben geobsedeerd!) En voorgesneden ahi-tonijn van sushi-kwaliteit die ik van Crowd Cow krijg (je kunt hier $ 25 korting krijgen op je eerste bestelling) . Het enige wat u hoeft te doen is de ingrediënten combineren en in elkaar zetten. En je hebt niets speciaals nodig voor de montage – alleen een maatbeker voor één kopje. Twee stapels is vullend, wil je als meergangenmenu serveren dan kun je één stapel voor 4 personen serveren.

Hoe maak je een Ahi-tonijnstapel

Tonijn: Combineer de tonijn met sojasaus, sesamolie, sriracha en lente-uitjes.
Rijst: Roer rijstazijn door warme rijst.
Pittige Mayo: Meng mayo en sriracha.
Monteren: Besproei een maatbeker van 1 kopje met olie en leg er komkommer, avocado, tonijn en rijst in laagjes.
Toppings: Draai de beker ondersteboven en verwijder deze van de stapel. Bestrooi met furikake, sojasaus en pittige mayonaise.

Variaties:

  • Als je geen bevroren rijst hebt, maak er dan zelf een met kortkorrelige bruine rijst.
  • Verwissel de ahi-tonijn voor krabvlees, garnalen of zalm van sushi-kwaliteit.
  • Als je Furikake (aangesloten link), een Japanse kruiderij gemaakt met sesamzaad, zeewier en kruiden, niet wilt kopen, kun je gewoon sesamzaadjes gebruiken.
  • Als je liever hebt dat je pittige mayo pittiger is, voeg dan gerust meer sriracha toe.
  • Je kunt ook light mayo gebruiken als je dat liever hebt.
  • Houd niet van rauwe vis, maak in plaats daarvan deze Shrimp Stacks.

porAhi Tonijn Poke Rijst Stapeltonijn sushi stapeltonijn poke stacktonijn poke

Meer Ahi-tonijnrecepten waar je dol op zult zijn:

Ahi Tonijn Poke Stacks

561 Cals 48,5 Eiwit 37,5 Koolhydraten 24.5 Vetten

Voorbereidingstijd: 20 min

Kooktijd: 0 min

Totale tijd: 20 min

Ahi Tuna Poke Rice Stacks met lagen stukjes tonijn van sushi-kwaliteit, avocado, komkommers, pittige mayonaise en rijst gelaagd in leuke, gemakkelijke stapels.

Voor tonijn:

  • 12 ons rauwe tonijn van sushi-kwaliteitkleine blokjes
  • 3 eetlepels verminderde natriumsojasausof glutenvrije tamari, vloeibare aminozuren
  • 1 1/2 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel sriracha
  • 1 lente-uigesneden

Voor stapels:

  • 1 kop gekookte kortkorrelige bruine rijstverwarmde
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 kop geschilde en in blokjes gesneden komkommerongeveer 1 medium
  • 1/2 kop gepureerde avocadoongeveer 1 medium
  • 4 theelepels Furikakezoals Eden Shake of gebruik sesamzaadjes
  • 4 theelepels sojasaus met verlaagd natriumgehalteof glutenvrij
  • 4 theelepels mayonaise
  • 1 theelepel sriracha saus
  • Meng in een grote kom tonijn, sojasaus, sesamolie, sriracha en lente-uitjes.

  • Schud voorzichtig en zet opzij terwijl je de rest klaarmaakt.

  • Doe de verwarmde rijst in een kom en voeg rijstazijn toe; roeren.

  • Meng in een kleine kom mayonaise en srirachasaus.

  • Spuit de binnenkant van een 1 kopje droge maatbeker lichtjes in met olie (gebruik er een met rechte randen) en begin met 1/4 kopje komkommer in laagjes, dan 2 eetlepels avocado en maak glad, dan 1/4 van de tonijn en maak plat met de achterkant van een lepel, en tenslotte 1/4 kop rijst.

  • Draai de beker voorzichtig ondersteboven om de stapel op een bord te plaatsen en tik indien nodig lichtjes op de bodem van de beker.

  • Bestrooi met Furikake en besprenkel met 1 theelepel sojasaus en sriracha mayonaise.

  • Herhaal met de overige ingrediënten.

Portie: 2stapelsCalorieën: 561kcalKoolhydraten: 37,5gEiwit: 48,5gDik: 24.5gVerzadigd vet: 3.5gCholesterol: 76mgNatrium: 1620,5mgVezel: 7.5gSuiker: 5g

Blue Smart Points: 10

Groene slimme punten: 12

Paarse slimme punten: 7

Sleutelwoorden: ahi tonijnzak, zak tonijnstapel, sushirijststapels, tonijnsushi