Gegrilde Asperge Recept (met Parmezaan & Knoflook)

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.

Verse asperges die gegrild zijn, geven je houtskoolvlekken en een rokerige smaak die geweldig is! Binnen enkele minuten heb je malse asperges omhuld met parmezaanse kaas en knoflook die een favoriet van het gezin zullen worden!

Gegrilde asperges

Ik ben helemaal weg van gegrilde asperges. De rokerige smaak en verkoolde randen zijn het beste deel! Dit aspergerecept was een van de eerste recepten op de blog. We maken het bijna elke keer dat we grillen. Het is snel en gemakkelijk en kookt binnen enkele minuten naast uw vlees op de grill.

Ik heb dit recept ontelbare keren gemaakt sinds ik het bijna 3 jaar geleden plaatste! Maar de foto’s hadden zeker een update nodig. Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat ik door de jaren heen beter ben geworden met mijn fotografie en het is leuk om te zien hoe ver ik ben gekomen!

Hoe asperges te grillen

Ik weet dat jullie dit recept geweldig zullen vinden! Het is de perfecte manier om je groenten binnen te krijgen terwijl je aan het grillen bent en de topping is zo goed dat kinderen er ook dol op zullen zijn. En de parmezaanse knoflooktopping. Dit is een vijfsterrenrecept!

  • Asperges: Bereid de asperges voor en snijd de bodems bij. Leg de asperges in de pan en bestrooi met peper en zout en meng de olijfolie erdoor.
  • Grill: Leg de asperges op een rij op de grill. Grill gedurende 5-10 minuten op middelhoog vuur tot ze verkoolde plekken hebben en gaar zijn. Verwijder de asperges en doe ze terug in de pan. Gooi met knoflook en parmezaanse kaas. Dienen.
  • Gebruik folie! * U kunt de asperges desgewenst ook in folie grillen.

Was je asperges voordat je ze kookt?

Spoel de speren af ​​onder koud water om eventueel gruis te verwijderen. Breek de onderste centimeter of zo af met je vingers; de stengels zullen van nature breken waar het taaie houtachtige deel eindigt en de zachte stengel begint. Droog de speren door ze tussen twee theedoeken te rollen.

Hoe weet u wanneer asperges slecht worden?

Het zijn de toppen van asperges die het eerst bederven, wat ook het meest gewilde deel van de asperges is. De beste manier om te zien of je asperges bederven, is door naar de uiteinden te kijken, ze zullen heel donkergroen (bijna zwart) worden en als je ze aanraakt, zullen ze gewoon tussen je vingers kleven.

Moet ik asperges snijden of breken?

De conventionele wijsheid is dat dit natuurlijke breekpunt is waar de onverteerbare taaiheid eindigt en de malse asperges beginnen. Dit is een snelle beslissing die helemaal verkeerd is. … Natuurlijk kost het snijden en schillen van individuele asperges tijd. Maar in dit geval is tijd echt geld.

Kun je asperges in folie grillen?

Ja! Plaats het pakket op de grill op laag vuur. Cover grill; kook 10 tot 15 minuten, draai het pakket ½ draai na 4 minuten, tot de asperges gaar zijn. Snijd voor het serveren een grote X over de bovenkant van het pakket; Vouw de folie voorzichtig terug om stoom te laten ontsnappen.

Asperges op de grillplaat met partjes citroen erbij.

Hoe maak je asperges knapperig op de grill?

Om asperges van buiten krokant en van binnen mals te maken, grilt u op hoog vuur direct op grillroosters. Door directe warmte worden de asperges aan de buitenkant knapperig.

Kun je asperges in de oven koken?

Ja! Hoewel ik deze asperges meestal op de grill maak, zijn er soms momenten waarop het koud is of ik gewoon geen zin heb om de grill aan te steken. Deze aspergesfoliepakketten kunnen ook 15 tot 20 minuten in de oven op 425 graden Fahrenheit worden gebakken.

Gegrilde asperges op een witte plaat gegarneerd met partjes citroen.

Heerlijke recepten die goed samengaan met asperges


  • Bereid de asperges voor en snijd de bodems bij.

  • Leg de asperges in de pan en bestrooi met peper en zout en meng de olijfolie erdoor.

  • Leg de asperges op een rij op de grill of grillplaat. Grill gedurende 5-10 minuten op middelhoog vuur tot ze verkoolde plekken hebben en gaar zijn. Verwijder de asperges en doe ze terug in de pan. Gooi met knoflook en parmezaanse kaas. Dienen.
  • * U kunt de asperges desgewenst ook in folie grillen.


Dient: 4

Portie-1gCalorieën80kcal (4%)Koolhydraten1gEiwit2g (4%)Dik8g (12%)Verzadigd vet2g (10%)Cholesterol3mg (1%)Natrium58mg (2%)Suiker1g (1%)Vitamine A.35IE (1%)Vitamine C0,5mg (1%)Calcium44mg (4%)

Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.

Cursus Voorgerecht, Bijgerecht

Keuken Amerikaans

Trefwoord asperges, gegrilde asperges

Credit : Source link

smaakatelierzoetenzout.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken