Angel Koekjes | De receptcriticus

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.

Angel Biscuits zijn een hemelse toevoeging aan elke eettafel! Deze lichte en luchtige zuiderse koekjes zijn snel en gemakkelijk samen te gooien en ze bevriezen geweldig als je ze vooruit wilt maken!

Er is geen betere manier om het diner af te ronden dan met een soort warm, vers brood! Enkele van onze andere favorieten zijn Easy Cheesy Garlic Bread of Jalapeno Cornbread.

engelenkoekjes in een kom met een gestreept linnen servet

Fluffy Angel Koekjes

Als je nog nooit engelenkoekjes hebt geprobeerd of er zelfs maar van hebt gehoord, staat je een traktatie te wachten! Ze zijn bijna een kruising tussen klassieke koekjes en een dinerbroodje, dankzij de toevoeging van gist, die zowel de smaak verbetert als de koekjes naar nieuwe hoogten tilt!

We serveren deze graag als bijgerecht bij soepen, salades of allerlei soorten dinerideeën. Ze zijn geweldig opengespleten en beboterd met een scheutje honing. Of maak er de lekkerste broodjes mee voor ontbijt of lunch. Ze zijn absoluut heerlijk met overgebleven ham!

En in tegenstelling tot andere gistbroden, hebben deze geen lange rijsduur nodig voordat u ze kunt bakken, dus ze zijn perfect als u bent vergeten vooruit te plannen.

goudbruin zelfgemaakte koekjes in een pan

Wat je nodig hebt om makkelijke koekjes te maken

Je kunt letterlijk warm, vers brood krijgen bij elk diner met deze engelenkoekjes, omdat er alleen basisingrediënten nodig zijn. Zelfs de karnemelk heeft een snelle en gemakkelijke vervanger die goed werkt als je karnemelk niet bij de hand hebt. Hoewel karnemelk goed bevriest, is het altijd een goed idee om wat in de vriezer te bewaren, als je daar ruimte voor hebt!

 • Meel: Normaal meel voor alle doeleinden vormt het grootste deel van deze koekjes. Je hebt extra nodig om de koekjes uit te kloppen en te snijden, zodat ze niet aan het aanrecht, de koekjesvorm of je handen blijven plakken.
 • Boter en bakvet: Ik weet dat mensen sterke gevoelens hebben over het gebruik van bakvet, maar de combinatie van boter EN bakvet geeft de beste textuur aan deze koekjes. Het is dezelfde aanpak die ik gebruik in mijn favoriete zelfgemaakte taartbodem!
 • Gist, bakpoeder en bakpoeder: Dit trio van rijsmiddelen werkt samen om de koekjes een lift en smaak te geven. Hoewel de meeste koekjes alleen met bakpoeder of bakpoeder worden gemaakt, worden deze koekjes door toevoeging van gist bijna als dinerbroodjes.
 • Karnemelk: Er gaat niets boven karnemelk voor vochtige, smaakvolle koekjes! Als je er geen bij de hand hebt, heb ik een bericht over hoe karnemelk te maken dat kan helpen!
 • Suiker: De lichte zoetheid brengt de boter en het zout van de koekjes in evenwicht zonder ze te zoet te maken. Dus ze zijn nog steeds perfect met honing over de bovenkant besprenkeld.
 • Zout: Door zout aan gebakken producten toe te voegen, worden ze niet saai of saai!

een ronde koekjessnijder die het deeg uitsnijdt

Beste Angel Biscuits-ingrediënten

Deze hemelse koekjes hebben nauwelijks moeite om ze in elkaar te gooien. Je kunt je koekjesdeeg zelfs een paar uur of zelfs een paar dagen van tevoren maken en het gewoon in de koelkast bewaren tot je klaar bent om te bakken. Door de extra tijd kan de smaak zich gewoon vanuit de gist ontwikkelen!

 1. Voorbereidend werk: Begin met het voorverwarmen van de oven tot 400 graden F. De hogere kooktemperatuur helpt de koekjes snel te stijgen, samen met de rijsmiddelen, voor de lichtste, luchtigste koekjes. Als je een gietijzeren koekenpan gebruikt, beboter dan de bodem en zijkanten van de pan. Of je kunt deze ook maken op een bakplaat met bakpapier.
 2. Bewijs de gist: Ik heb deze koekjes getest met actieve droge gist, die vijf minuten moet worden gerijpt in een beetje warm water om het wakker te maken. U kunt dezelfde hoeveelheid instantgist gebruiken en desgewenst de rijsstap overslaan.
 3. In het vet snijden: Meng de bloem, suiker, bakpoeder, bakpoeder en zout in een grote kom. Gebruik vervolgens een deegsnijder om de koude boter en het bakvet te snijden tot het lijkt op grove kruimels of kleine erwten. Als u geen deegsnijder heeft, kunt u deze stap uitvoeren met twee messen of zelfs gewoon met uw handen.
 4. Voeg de karnemelk en gist toe: Om je koekjes licht en luchtig te houden, gebruik je een vork om het bloemmengsel voorzichtig te mengen met de gist en karnemelk, roer tot alles vochtig is en samenkomt.
 5. Knip koekjes uit: Leg het deeg op een royaal met bloem bestoven werkblad. Het is een mooi, zacht koekjesdeeg en het kan nodig zijn om er wat bloem overheen te strooien en wat over je handen te wrijven om te voorkomen dat het deeg blijft plakken. Ik vind het leuk om het gewoon uit te kloppen tot een dikte van 1 inch in plaats van een deegroller te gebruiken. Gebruik een koekjesvorm van 2 1/2 inch om je koekjes uit te snijden en leg ze dicht bij elkaar in je voorbereide koekenpan of bakplaat. Het is oké dat ze elkaar aanraken!
 6. Bak tot ze goudbruin zijn: Het duurt niet lang, slechts ongeveer 15 minuten, voordat deze engelenkoekjes opzwellen en er mooi en mooi bruin van worden. Zodra ik ze uit de oven haal, poets ik de bovenkant van de koekjes graag met wat extra gesmolten boter voor extra smaak en een mooie glans, maar het is een optionele stap die je kunt overslaan. De koekjes zijn voldoende boterachtig zoals ze zijn.

koekjesdeeg in een gietijzeren koekenpan

Hoe maak je luchtige koekjes?

Er zijn een paar belangrijke dingen die u moet weten om de meest luchtige koekjes te krijgen. De eerste is om koude boter en bakvet te gebruiken. Door de boter koud te houden, smelt en stoomt hij tijdens het bakken. Dit zorgt ervoor dat de koekjes elke keer licht en luchtig zijn!

Een andere belangrijke tip is om je koekjesdeeg niet te veel te bewerken, zowel tijdens het mixen als tijdens het kloppen en uitsnijden. Ik geef er de voorkeur aan om het deeg met mijn handen uit te kloppen in plaats van het uit te rollen. Het is gemakkelijker om het deeg te bewerken met een deegroller.

de bovenkant van engelenkoekjes borstelen met gesmolten boter

Tips en trucs

 • Vooruitlopen en bevriezen: U kunt uw koekjesdeeg tot 1 week van tevoren maken. Bewaar het dan in de koelkast tot je klaar bent om te bakken. Of bak en vries de koekjes tot 2 maanden in. Ontdooi ze gewoon en zet ze 8-10 minuten in een oven van 350 graden totdat ze lekker warm zijn en bijna net zo goed als vers!
 • Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter: Deze stap is optioneel, maar de boterachtige afdronk op de bovenkant van de koekjes is zo goed! Je kunt zelfs gelijke delen honing en boter samen smelten voor een zoetere afdronk bovenop de koekjes.
 • Gietijzer gebruiken: Een gietijzeren pan is fantastisch, maar niet essentieel voor het maken van engelenkoekjes. Maar welke pan je ook gebruikt, ik raad aan om de koekjes voor het bakken dicht bij elkaar te plaatsen. Op deze manier ondersteunen ze elkaar en stijgen ze op in plaats van zich uit te spreiden. Bovendien hebben ze zachte, bijna uit elkaar te trekken zijkanten die een van onze favoriete onderdelen zijn. Een paar taartplaten, een ovenschaal of een bakplaat zullen echter ook werken.
 • Een halve batch maken: Dit recept maakt een grote partij koekjes! Maar ze zijn zo onweerstaanbaar en blijven zo goed in de vriezer dat we ze altijd doornemen en wensen dat we meer hadden. Je kunt echter een halve batch maken als je maar een dozijn koekjes wilt.

een koekje op een bord met honing erop

Meer heerlijke koekjesrecepten

Zijn koekjes het beste deel van de broodwereld? Ik denk dat het een goede kans is dat ze dat zijn! Ze zijn gemakkelijk te maken, pretentieloos en super geruststellend. Ze staan ​​ook net zo goed op de eettafel als bij het ontbijt! Bekijk zeker ook enkele van deze andere heerlijke koekjesrecepten die we bij ons thuis lekker vinden!


 • Verwarm de oven voor op 400 graden F. Beboter de bodem en zijkanten van een grote gietijzeren koekenpan of bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Combineer het warme water (tussen 100 en 110 graden F) en gist met 1 theelepel suiker in een kom en laat het 5 minuten rijzen tot het schuimig is.

 • Voeg terwijl de gist rijzen de bloem, suiker, bakpoeder, bakpoeder en zout toe in een grote kom. Voeg de koude, in blokjes gesneden boter en het bakvet toe. Gebruik een deegsnijder, twee messen of je vingers om de boter en het bakvet door de bloem te snijden.
 • Voeg de gerezen gist en karnemelk toe en roer met een vork of spatel om te combineren tot het deeg begint samen te komen. Niet te veel mengen. Het deeg kan goed worden afgedekt met plasticfolie en op dit punt maximaal 1 week in de koelkast worden bewaard.

 • Leg het koekjesdeeg op een met bloem bestoven oppervlak en bestrooi de bovenkant met meer bloem. Bestuif je handen met wat bloem om te voorkomen dat ze blijven plakken en klop het deeg vervolgens uit tot een grote rechthoek van ongeveer 2,5 cm dik.

 • Snijd koekjes uit met een scherpe ronde koekjesvorm van 2 tot 2 1/2 inch en druk ze recht op en neer zonder te draaien. Mogelijk moet u uw snijder in bloem dopen voordat u de koekjes snijdt om te voorkomen dat ze gaan plakken. Snijd voorzichtig om zoveel mogelijk koekjes uit de eerste snede te halen. Kladjes kunnen worden samengeperst, eruit geklopt en uitgesneden, maar ze zullen niet zo licht en zacht zijn als de eerste.

 • Leg de koekjes in de voorbereide koekenpan of op een bakplaat met de zijkanten tegen elkaar. Dit zal ze helpen om nog meer op te staan ​​en mooie zachte kanten te geven. Als je nog meer koekjes hebt die niet in je koekenpan passen, kun je ze altijd in de koelkast bewaren en later bakken of apart bakken op een bakplaat.

 • Bak ze in 14-16 minuten goudbruin en gaar. Haal uit de oven en bestrijk met nog eens 3-4 eetlepels gesmolten boter, indien gewenst.


Dient: 24

Calorieën161kcal (8%)Koolhydraten24g (8%)Eiwit4g (8%)Dik5g (8%)Verzadigd vet2g (10%)Trans vet1gCholesterol2mg (1%)Natrium214mg (9%)Kalium127mg (4%)Vezel1g (4%)Suiker3g (3%)Vitamine A.33IE (1%)Vitamine C1mg (1%)Calcium49mg (5%)Ijzer1mg (6%)

Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.

Cursus Brood

Keuken Amerikaans

Trefwoord engelenkoekjes, engelenkoekjesrecept, koekjes

Credit : Source link

smaakatelierzoetenzout.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken