Beyond Beef Onmogelijke hamburgervergelijking

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

We selecteren deze producten onafhankelijk. Als u via een van onze links koopt, kunnen we een commissie verdienen.

Om verschillende redenen proberen velen van ons tegenwoordig minder vlees te eten, vooral als het om rood vlees gaat. Maar het verlangen naar een sappige burger is moeilijk te weerstaan, daarom wint nepgehakt overal aan populariteit en duikt het op in restaurants, fastfoodketens en thuiskeukens.

Beyond Meat, een van de grootste en bekendste bedrijven, introduceerde een paar zomers geleden zijn geherformuleerde Beyond Beef plantaardig gemalen “vlees” (evenals voorgevormde Beyond Burger-pasteitjes) in supermarkten. Het is gemaakt met erwten-, mungboon- en rijstproteïnen en heeft als doel het uiterlijk, het gevoel en de smaak van rundergehakt te hebben.

Kopen: Beyond Meat, $ 8,29 voor 16 ons bij Target

De grootste concurrent is Impossible Burger, een ander plantaardig alternatief dat ernaar streeft om het meest vergelijkbaar te zijn met gehakt, behalve dat het is gemaakt met soja. Het bloedt zelfs dankzij iets dat heem wordt genoemd, gemaakt door het DNA van de wortels van sojaplanten te nemen, het in gist te injecteren en het te fermenteren.

Ik heb Beyond Burgers en Impossible Burgers op verschillende tijdstippen in restaurants gehad, maar ik had ze niet naast elkaar kunnen proberen. Nu beide nepvlees beschikbaar zijn voor thuiskoks, kon ik ze eindelijk tegen elkaar opnemen in mijn eigen keuken.

Voor mijn eerste test heb ik hamburgers gemaakt, omdat een geweldige rundvleesachtige veganistische burger de heilige graal lijkt te zijn. En hoewel je veel kunt doen met kruiden of saus, is het moeilijk om een ​​slecht burgerpasteitje te verbergen. Ik heb van elk 1/2-inch dikke pasteitjes van een kwart pond gemaakt en ze waren gemakkelijk te vormen, hoewel een beetje plakkerig. Beiden zagen er behoorlijk overtuigend uit als rundergehakt, maar Impossible Burger was veel geloofwaardiger. De textuur was losser en de rode kleur was perfect. Beyond Beef leek meer op paté. Beyond Beef bevatte echter maar liefst 16 ounces in de verpakking, terwijl Impossible Burger slechts 12 ounces heeft. (Dat verschil in grootte wordt echter weerspiegeld in hun respectieve prijzen.)

Ik kookte de pasteitjes in 1 eetlepel olie in een koekenpan van koolstofstaal op middelhoog vuur. Zowel knapperig als bruin, maar Impossible Burger deed het wat beter op die afdeling. Het had echter de neiging om aan de pan te blijven plakken, ook al was het erg goed geolied, terwijl Beyond Meat dat niet deed.

De grootste vraag was echter: hoe zouden ze smaken? Ik probeerde de burgerpasteitjes gewoon en ontdekte dat Beyond Beef erg leek op de Boca Burgers die ik als tiener at toen ik me met vegetarisme bezighield. Aangezien ze gemaakt zijn van totaal verschillende ingrediënten, kwam dit als een verrassing.

Impossible Burger smaakte het dichtst bij echt rundvlees. Dat wil niet zeggen dat het echt vlezig van smaak is, maar meer als het bekende soort burgerpasteitje dat je in een schoolkantine zou krijgen, compleet met een vleugje geroosterde smaak. De lossere, stompe textuur was ook overtuigender, terwijl Beyond Beef er steviger en uniformer uitzag en steviger aanvoelde.

Ik probeerde toen de pasteitjes op een broodje, klassiek gekleed met ketchup, mayo, mosterd, sla, tomaat, augurken en kaas. Allemaal opgeknapt, beide pasteitjes smaakten goed, maar de Impossible Burger leek absoluut de meest ‘echte’. Hij kan geen vlezige, sappige restaurantburger maken van eersteklas huisgehakt, maar hij kan geen probleem zijn voor een fastfoodburger.

Beide merken prijzen hun vermogen om in kruimels te sauteren voor taco’s, stoofschotels, gehaktballen en dergelijke, dus ik probeerde het eens. Ik heb mijn koekenpan schoongemaakt, op middelhoog vuur gezet met 2 theelepels olie en elk apart gebakken. Beiden speelden net als mager rundergehakt, al wilde Impossible Burger toch een beetje blijven plakken. Net als bij de pasteitjes smaakte de Impossible Burger nog het meest naar rundergehakt.

Voor mijn laatste test voegde ik de gebakken crumbles toe aan gepofte pastasaus, om te zien hoe ze het zouden volhouden. The Impossible Burger brokkelt veel beter samen met de saus en biedt een textuur en smaak die bijna identiek is aan gehakt.

Het komt neer op? Eerlijk gezegd zijn het beide geweldige opties. Als je een vleeseter bent die op zoek is naar het meest realistische alternatief voor rundergehakt, ga dan voor Impossible Burger.

Heeft u beide opties geprobeerd? Welke heb je liever?

Danielle Centoni

Bijdrager

Danielle Centoni is een James Beard Award-winnende voedselschrijver, redacteur, receptontwikkelaar en kookboekauteur gevestigd in Portland, Oregon. Haar nieuwste kookboek is “Fried Rice: 50 manieren om ’s werelds favoriete graan op te roeren.”

Credit : Source link

smaakatelierzoetenzout.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken