Mijn perfecte week: een druk, vegetarisch gezin wordt creatief met hun wekelijkse maaltijdplan

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

In My Perfect Week, onze serie wekelijkse eetdagboeken, hebben we vandaag, Grace, de directeur van Kitchn’s brand Partnerships, gevraagd om ons te vertellen hoe zij en haar familie een drukke agenda doormaken met een vegetarisch maaltijdplan. Grace woont samen met haar partner Patrick, de 8 maanden oude baby Finn en de lieve pup Moxie, en alles wat ze eten (zelfs het eten van Moxie!) wordt helemaal opnieuw gemaakt met zorgvuldig uitgekozen hele voedingsmiddelen, met een duidelijke nadruk op vers fruit en groenten. (Het is een drukke week.)

Naast gezond eten is het gezin van Grace ook gericht op duurzaamheid. Ze composteren al hun etensresten, hergebruiken elke glazen pot en recyclen zo ongeveer al het andere. Dus natuurlijk waren Grace (en amateur-smaaktester Finn) behoorlijk opgewonden om voor het eerst de selectie van Imperfect Foods ‘zorgvuldig geselecteerde producten, voorraadnietjes en andere boodschappen uit te proberen. Door alles te laten bezorgen, kunnen ze veel meer genieten van de maaltijden, en de betaalbare prijzen worden altijd op prijs gesteld. Eens kijken wat ze deze week hebben gegeten!

De week beginnen met een gloednieuw eten voor Finn: dadels! Ik was opgewonden om dadels in zijn dieet te introduceren, omdat ze een natuurlijke zoetstof zijn, goed voor de spijsvertering en groot genoeg om in zijn geheel te knabbelen en hem eraan te laten wennen aan het kauwen en zelf eten. Ik voeg dadels toe aan Finn’s maaltijd: een date zonder pit, een wortel, de helft van een geroosterde zoete aardappel en de helft van een peer, allemaal vers van Imperfect Foods. Ik heb alles samen gemengd tot het niet te glad was (ik streef naar textuur nu Finn 8 maanden is, zodat hij zijn kauwvaardigheden kan aanscherpen). Het recept werkt, en ik pot de restjes op om toe te voegen aan cottage cheese, granen en yoghurt voor later. Ik geef Finn ook een hele date, waar hij bijna 10 minuten aan knabbelt en zich verwondert. Succes!

Met wat restjes van het ontbijt van gisteren voor Finn, kook ik wat Imperfect Foods-quinoa om aan de mix toe te voegen. Ik verdien genoeg voor mezelf en Patrick, geserveerd met gebakken eieren en overgebleven geroosterde groenten. De textuur van de quinoa was fascinerend voor Finn – hij concentreerde zich heel hard op zijn kauwen. Ik voegde een klein beetje aan zijn groenten toe om te beginnen en liet hem zelf een paar lepels quinoa proberen om te zien hoe hij het lekker vond. Vonnis is: heeft daar een beetje eieren, fruit of groenten nodig. Grappige gezichten overal. Restanten van ieders ontbijt worden in de war gebracht. Sommige Finn-stukjes (op dit moment overal door de kamer gegooid) worden weggerukt door de kleine, kleine opportunist die bekend staat als Moxie. Al het andere wordt gecomposteerd.

Ik snack vanmorgen op een heerlijke amandel- en chocolade Imperfect Foods-granola sinds ik me haast. Dit spul is zo goed! Finn heeft de rest van zijn restjes van gisteren, plus wat meer quinoa en wat plakjes peer. Ik maak een partij Moxie-voedsel om de rest van de week bij de hand te houden. We voeren Moxie een rotatie van biologische bevroren rauwe kip of vis en biologisch droogvoer. Vandaag meng ik wat gehakte en gekookte erwten, wortelen, spinazie en zoete aardappel. Ik pak er wat voor later in de week en voeg een portie toe aan haar droogvoer voor vandaag. Ze kan willekeurig kieskeurig zijn, maar ze eet vandaag alles!

Finn is vanmorgen kieskeurig en hij weigert eten, dus geven we hem een ​​fles en halen hem naar beneden voor een eerder dan normaal ochtenddutjeTerwijl hij een dutje doet en voordat ik aan het werk ga, ruimt Patrick de keuken op, terwijl ik de koelkast reorganiseer en plan voor aanstaande Finse maaltijden, en bedenk wat ik voor het avondeten moet doen. We besluiten om de penne pasta te maken met geroosterde tomaten en gehakte uien, allemaal van mijn Imperfect Foods-bestelling. Als Finn wakker wordt, kan ik zien dat zijn humeur nog steeds tandgerelateerd is, dus plaats ik hem in zijn hoge stoel, pel en was een wortel en geef hem alles om op te kauwen. Een van mijn goede vrienden gaf me onlangs deze tip en de combinatie van de koele wortel en de harde textuur geeft zijn tandvlees de broodnodige verlichting. Moxie weet dat dit er meestal toe leidt dat ze met een wortel in haar hoofd wordt geslagen, dus trekt ze zich voor haar veiligheid onder de salontafel terug.

Ik sta vroeg op voor mijn werk, maar snijd eerst een heleboel sinaasappels en citroenen in stukjes en doe ze allemaal in een pot. Ik denk dat citrus tot nu toe misschien Finns favoriete ding is. Hij trekt grappige gezichten met de citroenen, maar gaat nog steeds terug voor meer. [Ed.: We fact-checked this, and yes, Finn enjoys raw lemons.] Sinaasappels maken hem het meest opgewonden. Ik geef hem een ​​paar nadat ik hem zijn gebruikelijke fles en wat zoete aardappel- en bananenschijfjes heb gegeven. We voegen vandaag ook wat van zijn zelfgemaakte babygraan toe aan de mix. Patrick maakt het graan één keer per week helemaal opnieuw, door een hele reeks verschillende goede granen zoals gerst en farro tot meel te malen en te combineren met gekookt water. De verscheidenheid aan granen die we van Imperfect Foods hebben gekregen, is enorm nuttig bij deze inspanning, omdat we willen dat hij van alles een klein beetje krijgt. Patrick en ik hebben roerei overgoten met “Seasoning for All of the Things” van Imperfect Foods. Verrukkelijk.

Klinkt als een goede week gezond eten?

Opmerking: het eetdagboek van Grace is voor beknoptheid en duidelijkheid aangepast.

Credit : Source link

smaakatelierzoetenzout.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken