Pani varagu vazhaipoo adai, Proso gierst adai-recept
Pani varagu vazhaipoo adai is een gezond, smakelijk ontbijt, diner. Voedzaam met gierst, gemengde dal en toegevoegde goedheid van bananenbloesem. Snelle video stap voor stap foto’s.
Na lange tijd kocht ik vazhaipoo / bananenbloesem. Meestal koop ik wanneer ik naar Mustafa ga als het er goed uitziet. Maar tegenwoordig krijgen we het in de buurt in Sri Murugan, maar ik neem het niet vaak, want wanneer ik daarheen ga, word ik gewoon opgewonden om alle Indiase groenten te zien en het ziet er fris uit. Ik koop ook veel andere groenten en ik weet zeker dat ik luie vazhaipoo zal schoonmaken.
Maar deze keer heb ik bewust gekocht om in de voeding op te nemen, want het is lang geleden. Het was ook vers. Ik dacht erover om de gebruikelijke vazhaipoo dosai amma te proberen, maar ik heb deze week nog geen idli dosa-beslag gemalen, maar ik moet vazhaipoo onmiddellijk koken.
Pani Varagu-gierst staat in het Engels bekend als Proso-gierst. Ik kwam te weten over deze gierst in Shanthram’s Instagram en merkte hetzelfde op in Mustafa (Manna etnische millets), dus snapte het. Ook heb ik dit recept aangepast van hier
Hoe Vazhaipoo kiezen en kopen?
Laat me eerst met je delen hoe ik vazhaipoo kies en koop. Bij sommige winkels is het ingepakt, dus er is minder kans om te weten of het vers is of niet. Maar als het zo wordt gehouden, kijk ik een beetje door de bloesem heen en til het buitenste bloemblad op zonder het te beschadigen. Evenzo, als het witter is en geen zwarte vlekken, weet ik dat het vers en goed is om te kopen. Als het zwart is of gedeeltelijk vlekken heeft (insecten), kies ik een ander. Het mag ook niet gemakkelijk vallen.
Hoe Pani varagu vazhaipoo adai te maken Samenvatting
Was eerst 3-4 keer en laat gierst en dals allemaal samen minimaal 3 uur weken. Maak ondertussen vazhaipoo schoon en hak het grof. houd het daarna ondergedompeld in water als u niet meteen gaat malen. Giet in eerste instantie water uit geweekte items en maal het samen met rode chili, zout. Maal vervolgens de bananenbloesem grof. Meng daarna alles en voeg de gehakte ui en kerrieblaadjes toe. Maak direct adai, maximaal 2 uur mag je in het aanrecht laten staan.
VARIATIES
- Uiteindelijk kan idli-rijst worden gebruikt in plaats van gierst
- Voeg fijngehakte vazhaipoo toe in plaats van te malen.
- In feite kunt u fijngehakte gember toevoegen / vermalen.
- Gebruik groene peper in plaats van rode peper, voeg venkelzaad en kokos toe voor extra smaak.
OPSLAG / HOUDBAARHEID
Bewaar het beslag in de koelkast en maak het binnen een dag. Omdat we gierst en vazhaipoo gebruiken, is het beter om het niet te laten fermenteren. Het beslag wordt aan de bovenkant donker, dus mix elke keer voordat je adai maakt.
Is video meer jouw ding?
Bekijk: korte video over het bereiden van pani varagu adai
Afdrukken
Pin
Pani varagu vazhaipoo adai
Pani varagu vazhaipoo adai is een gezond, smakelijk ontbijt, diner. Voedzaam met gierst, gemengde dal en toegevoegde goedheid van bananenbloesem. Snelle video stap voor stap foto’s.
Uitrustingen (Amazon Affiliate-links)
Cup afmetingen
Ingrediënten
- 1 kop Pani varagu Proso gierst
- 2 bekers gehakte bananenbloem
- 1 kop gehakte ui
- 5 rode Chili
- ¼ kop Chana dal
- ¼ kop Toor dal
- 1 eetlepel Moong dal
- 1 eetlepel Urad dal
- ¼ theelepel Asafoetida
- Zout als dat nodig is
- 1 lente Curry bladeren
Instructies
-
Neem gierst, alle dals in een kom. 3-4 keer wassen en minimaal 3 uur laten weken.
-
Als u klaar bent, laat u het water weglopen. Maal eerst de rode peper en het zout grof.
-
Bedek het met een handje van het geweekte gierstmengsel, een beetje water. Maal tot de chili goed is gemalen.
-
Voeg nu al het geweekte gierstdalmengsel, een klein beetje water toe en maal goed. De textuur moet zo fijn zijn dat de proso-gierst ook als rava wordt gemalen.
-
Breng over naar een mengkom. Maal schoongemaakte, grof gehakte vazhaipoo grof.
-
Meng met het gemalen beslag samen met de gehakte ui, kerrieblaadjes en asafoetida.
-
Meng goed en pas indien nodig de consistentie aan met water.
-
Verhit een tawa, besprenkel een beetje olie. Verdeel een pollepel met beslag tot een dikke adai.
-
Kook op middelhoog vuur. U kunt ervoor kiezen om gedekt te koken als u wilt.
-
Draai om en kook tot beide kanten goudbruin van kleur zijn. Sprenkel olie indien nodig.
Video
Opmerkingen
- Het is heel normaal dat het beslag aan de bovenkant donkerder wordt aangezien we gemalen vazhaipoo toevoegen. Meng elke keer voor het verspreiden.
- Ik heb kleine ui gebruikt, maar je kunt ook grote ui gebruiken.
- Gebruik idli-rijst in plaats van gierst.
- Je kunt ook fijngehakte vazhaipoo toevoegen in plaats van te malen.
Pani varagu vazhaipoo adai Stap voor stap foto’s:
- Neem gierst, alle dals in een kom. 3-4 keer wassen en minimaal 3 uur laten weken.
- Als u klaar bent, laat u het water weglopen. Maal eerst de rode peper en het zout grof.
- Bedek het met een handje van het geweekte gierstmengsel, een beetje water. Maal tot de chili goed is gemalen.
- Voeg nu al het geweekte gierstdalmengsel, een klein beetje water toe en maal goed. De textuur moet zo fijn zijn dat de proso-gierst ook als rava wordt gemalen.
- Breng over naar een mengkom.
- Maal schoongemaakte, grof gehakte vazhaipoo grof.
- Meng met het gemalen beslag samen met de gehakte ui, kerrieblaadjes en asafoetida. Meng goed en pas indien nodig de consistentie aan met water.
- Verhit een tawa, besprenkel een beetje olie. Verdeel een pollepel met beslag tot een dikke adai. Kook op middelhoog vuur. U kunt ervoor kiezen om gedekt te koken als u wilt.
- Draai om en kook tot beide kanten goudbruin van kleur zijn. Sprenkel olie indien nodig.
Serveer met kokos-korianderchutney zoals ik deed voor een heerlijke combinatie.
Credit : Source link