Teh Tarik, recept voor thee met gecondenseerde melk

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

De Tarik is een melkthee van Maleisische oorsprong, meestal tussen twee kopjes getrokken om een ​​schuimige bovenkant te krijgen. Snel video stap voor stap foto-recept.

Spring naar:

Laat me eerlijk zijn door toe te geven dat ik de tarik maar één keer hier in Singapore heb gehad. Durf nooit zo gemakkelijk iets nieuws te proberen. Maar voor een thee, ik weet dat ik slecht ben, ik had het lang geleden kunnen proberen. Toch had ik na al die jaren nog maar één keer. Altijd beoordeeld hoe het zou smaken en hoe het anders is Indiase thee​ Maar als je net als ik bent, geloof me, het is echt het proberen waard en het smaakt zo heerlijk en anders. Van hieruit aangepast

Je kunt er ook verslaafd aan raken als je net als ik bent, zoetekauw. Zeg niet dat ik je niet heb gewaarschuwd. Vanwege gecondenseerde melk is de zoetheid gewoon perfect voor mijn smaak. Nooit gedacht dat ik het lekker zou vinden koud met ijs, maar ik vond het gewoon heerlijk. Vooral na alle video-opnamen en klikken op foto’s voor de post. Het was zo geruststellend, want het is hier al zomer! Dus hier is mijn versie van het Tarik-recept dat gemakkelijk thuis kan worden bereid. Je kunt de verdampte melk overslaan als je wilt en naar wens extra gecondenseerde melk toevoegen.

Een glas vol tarik met schuim erop

Wat is de tarik?

Teh betekent thee en Tarik betekent getrokken. Het betekent dus letterlijk getrokken thee. Het is beroemd in Maleisië en Singapore. Vooral in foodcourts komen mensen gewoon op bezoek en hebben ze hun ochtenddosis liever thuis gemaakt.

Ook de beste combinatie met Roti Canai (Parotta) en kerrie met deze thee aan zij wordt het een complete maaltijd.

Samenvatting

Zet thee met theestof door het 5 minuten in heet water te laten weken, of zoals in de verpakking wordt voorgesteld. Gebruik de gezette thee om indien nodig met gecondenseerde melk te bereiden. Sommige voegen een beetje verdampte melk toe voor een gladdere afdronk. Ook een heel klein snufje zout om de platte smaak te prikkelen. Simpel toch?

Ingrediënten

Voor theestof heb ik het gele Lipton-label of een Ceylon-thee (losse theepoeder) gebruikt en aanbevolen

Serveersuggesties

De tarik kan warm of koud worden gegeten. Het is heel gebruikelijk om te zien dat mensen in Singapore worden afgehaald in plastic zakken met zowel ijs als hete thee.

Om een ​​ijsversie te serveren, terwijl je de thee tussen twee kopjes blijft trekken, wordt deze koud. Dus giet over ijsblokjes die halverwege de serveerschaal gevuld zijn, mix en geniet!

Kijk 🎥

Snelle video in heet om Teh tarik te maken

Mijn notities

Voor het zetten van thee zou ik een theepot / vat willen aanraden die de warmte lang vasthoudt. Dit zorgt ervoor dat de thee heet blijft tot je het hebt.

Gebruik ook verwarmde glazen bekers voor zowel trekken als serveren. Meestal vul ik het serveerglas ermee heet water totdat ik de thee erin serveer. Dit helpt ook om de temperatuur van thee optimaal te houden als je ervoor kiest om het warm te houden. Hergebruik (recycleer) het water voor andere doeleinden zonder verspilling

Afdrukken
Pin

Het Tarik-recept, thee met gecondenseerde melk

De Tarik is een melkthee van Maleisische oorsprong, meestal tussen twee kopjes getrokken om een ​​schuimige bovenkant te krijgen. Snel video stap voor stap foto-recept.

Uitrustingen (Amazon Affiliate-links)

Cup afmetingen

Ingrediënten

 • 1 kop water
 • 1 eetlepel Theepoeder Zwarte thee
 • 2-3 eetlepel Gecondenseerde melk Gezoet
 • 1 eetlepel Verdampte melk Optioneel
 • 1 Snuifje Zout klein snuifje

Instructies

 • Kook water totdat het begint te borrelen. Schakel de vlam uit, voeg het theepoeder toe. Laat het 5 minuten trekken of zoals vermeld in de verpakking. Ik hou ervan om wat langer te steilen, omdat ik het graag sterk vind.

 • Filtreer de thee door een zeef tot een kopje. Voeg gecondenseerde melk, koffiemelk en zout toe. Meng goed met een lepel.

 • Trek tussen twee kopjes om schuim te krijgen. Giet het in het serveerglas.

Video

Opmerkingen

 • Gebruik verwarmde glazen bekers om zowel te trekken als te serveren.
 • Laat langer trekken voor sterkere thee.

Stap voor stap foto’s

 1. Kook water totdat het begint te borrelen. Schakel de vlam uit, voeg het theepoeder toe. Laat het 5 minuten trekken of zoals vermeld in de verpakking. Ik hou ervan om wat langer te steilen, omdat ik het graag sterk vind.
  zwarte thee trekken
 2. Filtreer de thee door een zeef tot een kopje.
  Zeef de thee
 3. Voeg gecondenseerde melk, koffiemelk en zout toe. Meng goed met een lepel.
  Meng andere ingrediënten
 4. Trek tussen twee kopjes om schuim te krijgen. Giet het in het serveerglas.
  trekken en serveren

Geniet van de teh warm of koud zoals u wilt. Het is zomer, dus ik wed dat je het koud zult proberen en me laat weten hoe je het lekker vond.

De tarik geserveerd in een glazen beker

Credit : Source link

smaakatelierzoetenzout.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken